See. Believe. Achieve.

Interviu Bianca Becze

Dragi prieteni,

De aceasta data voi vorbi cu Maria Bianca Becze, multipla campioana nationala, internationala si europeana la GIMNASTICA AEROBICA.

Bianca a inceput gimnastica la varsta de 3-4 ani, iar in prezent este componenta a Lotului National de Gimnastica Aerobica. Anul trecut a castigat nu mai putin de 12 medalii : 9 de AUR si 3 de ARGINT!

  • Cum ai ajuns in sala de gimnastica?

La 3-4 ani, mama m-a luat cu ea in sala, fara intentii de a face performanta. Voia sa aibe grija de mine, ea fiind antrenoare de gimnastica artistica la CSS Petrosani. La acea varsta, tentatia de a face gimnastica era prea mare si am inceput sa invat totul,  jucandu-ma. Incetul cu incetul, lucrurile au devenit mai serioase, iar din programul zilnic nu lipseau si orele de antrenament.

Dupa ce mi-am format o baza timp de 7 ani in gimnastica artistica, la varsta de 11 ani am schimbat ramura, incepand sa ma antrenez pentru gimnastica aerobica.

A fost o alegere foarte inspirata din partea mamei si a mea, tinand cont de satisfactiile de care am avut parte pana in prezent.

  • Ce amintiri te leaga de debutul tau in sport?

Imi amintesc de sala de la Pertrosani, unde aveam a doua casa, tinand cont ca acolo petreceam cea mai buna parte din zi ; imi amintesc de primul concurs unde am ramas fara nici un cipic pana la finalul exercitiului, si cu toate depunctarile am obtinut nota ce mai mare; imi amintesc de toate concursurile, si de faptul ca mai emotionata decat mine, era doar mama; imi amintesc ca mi-am dorit din tot sufletul sa castig medalii, sa fiu cea mai buna si sa ajung in lot.

Tot ce ma leaga de acest sport e o amintire frumoasa care cu greu se poate uita.

  • La ce concurs ai luat prima ta medalie? Cum te-ai simtit?

Prima medalie am castigat-o la Deva, la un concurs national ( Cupa “Cetatii”), chiar la prima participare in gimnastica aerobica. Pe cat de mic a fost concursul, pe atat de mare a fost surprinderea si bucuria mea.

Acea medalia m-a convins ca merita sa merg mai departe si sa devin tot mai buna.

  • Care este pentru tine cea mai importanta (de suflet) medalie castigata pana acum?

Nu am doar o singura medalie “de suflet”, in fiecare an am castigat cate o medalie care reprezinta ceva mai mult.

In anul 2013 am castigat medalia de aur in proba de perechi, impreuna cu Marius Petruse, la Jocurile Mondiale din Columbia. Acest aur e cea mai importanta medalie din palmaresul meu, si de care ma leaga destul de multe amintiri.

A fost pentru prima oara cand nu s-a putut face o departajare si s-au acordat 4 medalii de aur, eu si Marius fiind printre fericiti. Nu voi uita prea usor nedumerirea ce era in spate, inainte sa se confirme clasamentul oficial, si nu voi uita ce fericire a fost dupa. Cred ca pentru prima oara toata lumea era multumita.

  • Esti multumita de rezultatele obtinute in anul 2013?

Anul 2013 a fost cel mai bun an competitional de pana acum.

3 medalii de aur si 3 medalii de argint am adunat doar la Jocurile Mondiale si Campionatele Europene; am devenit pentru prima oara, de cand sunt senioara, campioana nationala la proba de individual. Am realizat tot ce mi-am propus si chiar mai mult. Cu ceva timp in urma doar speram la unele rezultate.

Nu am reusit totul singura, antrenorii si colegii au avut o contributie destul de mare in ceea ce am realizat, si cu aceasta vreau sa le multumesc sincer.

  • Care este cea mai grea perioada a anului, avand in vedere antrenamentele?

Nu sunt prietena cu febra musculara, iar cand incep antrenamentele dupa o mica pauza e teroare.  Imi intru destul de greu in forma, dar imi cunosc minusurile si stiu ca totul se rezolva incetul cu incetul.

Personal, cred ca cele mai grele antrenamente se realizeaza inaintea unei mari competitii, intrucat intervine si factorul psihic.

  • Cea mai frumoasa experienta a ta competitionala a fost…?

Jocurile Mondiale din Columbia

Am avut parte de cea mai frumoasa atmosfera de care se poate bucura un sportiv. Au fost 18 000 de spectatori care pur si simplu iti taiau respiratia doar prin prezenta. Aveam “pielea de gaina” cand concuram. Tot ce a s-a intamplat acolo a fost minunat…niste emotii care cu greu le pot descrie.

  • Ce ti-ai propus in anul 2014?

Pe plan sportiv, sper ca 2014 sa fie un an fara accidentari, sa pot concura in forma maxima la toate competitiile. Restul vine de la sine…

941518_10200553756504715_1877938720_n

564824_3650339455426_1464458034_n

 

1

http://www.youtube.com/watch?v=7uyi68BOrUA

ENJOY,

L.A.

Comments on: "Interviu Bianca Becze" (1)

  1. […] intervievat pe doua dintre componentele lotului national de gimnastica aerobica – Andreea Bogati si Bianca Becze dupa un an competitional 2013 plin de reusite. Ambele au povestit cum au facut cunostinta cu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.