See. Believe. Achieve.

Campionatele Mondiale, programate o dată la doi ani, vor avea loc anul acesta in perioada 23- 29 iunie 2014 – Cancun, Mexic.

Aproximativ 600 de gimnasti din 42 de tari sunt asteptati la cea de a 13- a editie a Campionatelor Mondiale de Gimnastica Aerobica pentru seniori si la a 6- a editie World Age Grup Competition pentru juniori.

Echipa Romaniei va fi reprezentata de 10 sportivi: Corina Constantin, Andreea Bogati, Bianca Becze, Anca Surdu, Bianca Gorgovan, Alina Radu, Mircea Zamfir, Marius Petruse, Marius Gavriloaie, Dacian Barna.

Antrenori: Maria Fumea, Mircea Brînzea și Mariana Mezei.

Din pacate anul acesta la World Age Grup (concursul pentru juniori) echipa Romaniei nu va avea nici un reprezentant.

INDIVIDUAL FEMININ

1. Corina Constantin

IMG_7930

2. Bianca Becze

IMG_7863

INDIVIDUAL MASCULIN

1. Mircea Zamfir

IMG_8012

PERECHI

1. Bianca Becze/ Marius Petruse

IMG_8189

2. Alina Radu/ Dacian Barna

IMG_8097

TRIO

1. Anca Surdu/ Andreea Bogati/ Corina Constantin

IMG_8033

2. Dacian Barna/ Marius Petruse/ Marius Gavriloaie

IMG_7950

GRUP

1. Anca Surdu/ Andreea Bogati/ Corina Constantin/ Bianca Becze/ Bianca Gorgovan

IMG_8251

AEROBIC DANCE

1.  Alina Radu/ Bianca Gorgovan/ Andreea Bogati/  Anca Surdu/ Dacian Barna/ Marius Petruse/ Marius Gavriloaie/ Mircea Zamfir.

IMG_7787

 Va fi foarte greu, ne vom confrunta cu gimnaști de valoare din Franța, Spania, China, Rusia, Vietnam, Coreea de Sud, Italia – și lista ar putea continua, pentru fiecare medalie de aur bătălia anunțându-se foarte dură. Eu, oricum, sunt încrezătoare în forțele noastre că, din nou, la Cancun, vom dovedi că ne aflăm printre cei mai buni din lume…”, ne-a spus Maria Fumea, antrenorul coordonator al lotului, dar și membru în Comitetul Tehnic al FIG.

 ”Nu va fi deloc ușor, având în vedere valorile prezente, având în vedere echilibrul existent între principalii candidați la medalii, indiferent la ce categorie ne referim. Este greu de anticipat un rezultat anume – să nu uităm, aceste Campionate se desfășoară în condiții deosebite decât cele de până acum, care au avut loc în Europa, în primul rând din punct de vedere al acomodării -, dar, cred că, din nou, există capacitatea din partea fetelor și băieților să se mențină în zona de frunte a ierarhiilor. Eu sper să fie cât mai sus. S-au pregătit bine, au valoarea necesară, demonstrată și pe parcursul acestui an, au ambiția de a fi acolo sus, mai rămâne ca toate acestea să fie combinate la ora concursului într-un amalgam cât mai strălucitor. Oricum, un Campioant Mondial este diferit de celelalte concursuri, cum un concurs nu seamănă cu altul…”, ne-a spus Alina Drăgan, director federal, membră a Comisiei Tehnice a UEG și în brigada de arbitre la Campionatul Mondial din Mexic.

Multa bafta tuturor! HAI ROMANIA!!!

ENJOY,

LAURA CRISTACHE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.