See. Believe. Achieve.

La un an de cand a  renuntat la gimnastica de performanta Corina Constantin a revenit in cantonamentul de la Bucuresti si isi doreste sa participe la Campionatele Europene de gimnastica aerobica din acest an.

IMG_3077

   Corina : Intr-adevar am avut o perioada lunga de timp in care nu am mai pasit in sala de antrenamente, nu regret ca am facut aceasta pauza de 1 an pentru ca ma simteam foarte obosita in primul rand psihic, intrasem intr-o rutina din care nu imi mai gaseam motivatia, voiam sa am parte de o schimbare, sa fac altceva, si am avut.

    Dupa Campionatele Mondiale de anul trecut din Mexic , 2 luni de zile nu am facut absolut nimic decat sa dorm si sa ma relaxez, dupa care am inceput sa ma gandesc la o schimbare si sa fac exact ceea ce imi doream altceva in afara de antrenamente. Asa ca in primul rand am inceput sa ma duc la cursuri si workshopuri de dans contemporan ,este o alta pasiune de a mea in care niciodata nu am avut timp sa o explorez mai mult,asa ca mi-am facut timp pentru aceasta bucurie de-a mea. In cele din urma am intrat in lumea fitnessului, m-am axat pe clasele de pilates, am studiat despre aceasta metoda la una dintre cele mai bune scoli si dupa o perioada de acomodare avand in vedere trecerea de la sportul de performanta la predarea  claselor  de aerobic din salile de fitness cu diferite persoane nu a fost usoara, pas cu pas, zi dupa zi am inceput sa iubesc din nou ceea ce faceam.

In prezent sunt instructor in cadrul cublului World Class Romania, predau mai multe tipuri de clase dar in spacial clase de pilates, iubesc aceasta metoda sa o practic si tot odata sa o predau.

 11351334_10153261907243277_2858109940011979337_n

Te-ai gandit ca vei avea parte de o  revenire in sportul de performanta?

Sincer, mereu imi ziceam ca s-a terminat cu sportul, ca asta a fost, am castigat cat am castigat si ca a venit momentul sa ma retrag, dar in sufletul meu parca am avut mereu o retinere, simteam ca drumul meu nu avea sa se opreasca aici, acum…

 

Ce te-a facut sa iei aceasta decizie?

In primul rand dorul, dorul de a fi in sala de antrenament, dorul de a ma antrena ,dorul sa fiu motivata sa lupt pentru medalie, pentru fiecare zecime, si pasiunea de a ma dedica din nou gimnasticii, a fost un an de zile in care nu am avut parte de aceste sentimente, iar acum s-a reaprins un foc puternic in mine si sunt hotarata sa le arat in timpul exercitiului pe scena!

 

Cum a fost reintalnirea cu antrenorii si cu noii colegi?

Foarte placuta bineinteles, dupa ce petreci atata timp in acelasi colectiv nu ai cum sa te desparti de tot asa repede si sa  nu ai o reintalnire frumoasa oricate discutii, conflicte sau neintelegeri au fost la mijloc in trecut, D-na Marcela mereu isi gaseste cuvintele perfecte pentru a ma ridica si pentru a ma motiva, antrenorul este un factor foarte important in viata unui sportiv. Iar in legatura cu noii colegi, sincera sa fiu m-am simtit batrana, deoarce pe unii dintre ei inca nu ii cunoasteam, dar nu asta a fost problema usor usor am inceput sa ii cunosc si incerc sa ii incurajez cum pot eu mai bine si sa ii asigur ca totul va fi bine, sunt la inceput, si eu am fost in postura asta si ii sfatuiesc cum sa isi depaseasca limitele si sa treaca mai usor peste momentele dificile din cariera sportiva.

 

Cand va avea loc prima competitie?

Cu emotii spun ca primul concurs dupa reintoarcerea mea este  Campionatul National 17-18 octombrie, unde am pretentia sa imi fac un integral bun,  curat, pentru ca este o verificare inaintea Campionatelor Europene si am nevoie de siguranta si incredere in mine, iar aici imi pot dovedi acest lucru, iar dupa acest concurs mai raman 2 saptamani pana la plecarea spre Europene ,unde voi avea timp sa fac ultimile finisari la integralul actual.

 

Ce obiectiv ti-ai propus pentru Campionatul European?

Alt obiectiv in afara de aurul european, nu am..Imi doresc din tot sufletul sa impresionez brigada de arbitri si sa nu aibe nici o alta alternativa decat sa ma puna pe prima treapta a podiumului.

Voi lupta pana la sfarsit!

IMG_3080

Multa bafta Corina si sper sa iti atingi toate obiectivele!

HAI ROMANIA!

 

Laura Cristache.

Comments on: "Oana Corina Constantin – She’s BACK!" (2)

  1. Hai Romania? Serios? Ce dracu’ face Romania pt Corina de exemplu? Ca sa nu zic pt majoritatea sporturilor. Romania doar profita de sportivi! De ce nu ii plateste? De ce nu sunt in stare sa ii tina? Nu merita tara aia nici sfoara de la medaliile castigate de Corina.
    Tot respectul pt cata munca depune si cat efort. Dupa ce lucreaza sa se intretina, se si antreneaza si face si rezultate internationale.

  2. […] Oana Corina Constantin, campioana la gimnastica aerobica, a revenit in sala de antrenament si doreste sa participe la Campionatele Europene ce vor incepe peste 2 saptamani. Interviu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.