Marian Dragulescu a castigat pana acum 29 de medalii la jocuri olimpice, campionate mondiale si campionate europene.
Numele lui va ramane in istorie nu doar pentru ca a castigat 8 titluri mondiale la sol si sarituri (2001, 2005, 2006, 2009), ci si datorita sariturii care ii poarta numele,”Dragulescu”.
In ciuda varstei, Marian Dragulescu ramane in continuare un sportiv cu sanse reale la medalii pe plan international.
Care este obiectivul tau principal in acest an?
In primul rand sa îmi îmbunătățesc cele 2 aparate ( sol și sărituri ) atât la execuție cat și la nota de plecare, și mi-aș dori ca la europeanul de la Cluj să cânte imnul pentru România!
La cate aparate vei concura la europene?
La sol și sărituri.
Ai facut istorie la noi in tara si nu numai. Care este cea mai mare dorinta a ta in continuare in cariera de gimnast?
Cea mai mare dorință este medalia de aur olimpică.
Cum vezi drumul pana la urmatoarea olimpiada?
Un drum lung dar plin de satisfacții!
Cum arata o zi din viata unui sportiv de performanta?
Am luat ca exemplu ziua de ieri 10-04-2017 . M-am trezit la 8.30, am pregătit un cocktail din: suc de coacăze, o lingura praf de orz verde, praf de dovleac și praf de ovăz. La ora 10.00 a început antrenamentul de dimineață, încălzirea propriu zisa, apoi legarea fiecărei glezne cu bandaj dur ( eu având deja 3 intervenții chirurgicale la glezna stângă și una mai complicată la glezna dreapta cu 3 șuruburi, însemnând reconstrucție de ligamente ), urmează antrenamentul pe fiecare aparat în parte: elemente, părți și integrale; apoi pregătire fizică specifică ( ridicari pe vârfuri, genoflexiuni, întărirea musculaturii spatelui, abdomenului și brațelor), apoi stretching ( mobilitate și relaxarea musculaturii după efort ). Antrenamentul se termină la 12.30, urmează prânzul și odihna până la ora 16.00. La 16.30 începe al doilea antrenament, aceeași durată de 2,5 ore și structurat la fel, dar lucrul pe alte aparate. La 19.00 iau cina, petrec timp cu familia, apoi o cadă să se relaxeze corpul pentru ziua următoare.
Adorm ascultând pe telefon piese de teatru.
Ce planuri ai dupa ce vei termina cariera de gimnast?
Vreau să rămân în continuare în lumea sportului și să contribui la relansarea lui în România.
Ce parere ai despre faptul ca Romania are oportunitatea sa gazduiasca Campionatul european de la Cluj?
Este o mândrie pentru noi, o recunoaștere a valorii gimnasticii românești pe plan mondial. Desigur dacă se organizau cu 10 ani mai repede cu siguranță am fi dominat acest campionat, dar sper ca și acum să reușim să ridicăm drapelul pe cea mai înaltă treaptă!
Leave a Reply